Eric Aldewereld

Ik ben consultant beroepsopleidingen omdat ik mijn tijd en energie graag benut voor werk dat bijdraagt aan onze samenleving. Met mijn werk draag ik een steentje bij aan de professionele ontwikkeling van huidige en toekomstige werknemers in Nederland. Waar ik gedurende tien jaar vanuit het vakgebied HRM werkte aan ontplooiing en ontwikkeling van werknemers, is nu dezelfde focus op de basis gericht: beroepsopleidingen opstarten, ontwikkelen en verbeteren.

Zelfstandig adviseur

Ik kies bewust voor een zelfstandige rol, omdat ik zo bij verschillende organisaties ervaringen opdoe. Ik leer van elke opdracht, van elke onderwijsinstelling, van elk docententeam. Het houdt mij fris, scherp en up-to-date.

Werkwijze

Eenmaal aan de slag met een opdracht, zorg ik met mijn enthousiasme dat ik mensen mee krijg. Ik wil graag op locatie zijn en daar aan de slag gaan, afwisselend overleg voeren met het team en aanwezig zijn om een indruk te krijgen van de instelling. Alleen dan kan ik met een positief kritische houding gezamenlijk werken aan onderwijsverbetering.

Onderwijs afgestemd op het beroepenveld

Beroepsopleidingen moeten relevant zijn voor het afnemende werkveld. Dat staat bij mij op 1. Door mijn ervaring als Human Resources Manager is het vaststellen van de wensen en eisen aan nieuwe werknemers een tweede natuur. Mijn kennis en ervaring van beroepsopleidingen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, zorgen voor een solide vertaalslag. Ik heb daarnaast een netwerk opgebouwd van collega-enthousiastelingen met verschillende specialismen, zodat ik ook grote opdrachten prima kan managen. Waar nodig werk ik samen met CINOP of zelfstandige adviseurs op diverse vakgebieden binnen het beroepsonderwijs.

Ik blijf mijzelf ontwikkelen door het volgen van workshops en cursussen. In 2017 heb ik de volgende
trainingen gevolgd:
– Basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) en Basiskwalificatie Examinering (BKE) Hoger
Beroepsonderwijs;
– Masterclass KaosPilot: The Art & Craft of Designing & Facilitating Learning Spaces en
– Secretaristraining bij NVAO .

Publicatie over Associate degree

Samen met Hans Daale (Leido) heb ik een artikel geschreven over het Associate degree voor het vakblad Thema Hoger Onderwijs. In bijgaande link kun je het artikel lezen: Thma 2018-2 Zet de Associate degree in de etalage