OVER ERIC ALDEWERELD

Werk dat bijdraagt aan onze samenleving en de toekomstige generaties werknemers in Nederland.

Daarom ben ik ooit begonnen als zelfstandig adviseur. Waar ik gedurende tien jaar vanuit het vakgebied HRM werkte aan ontplooiing en ontwikkeling van werknemers, is nu dezelfde focus op de basis gericht: beroepsopleidingen opstarten, ontwikkelen en verbeteren.  

Zelfstandig adviseur 
Ik kies bewust voor een zelfstandige rol, omdat ik zo bij verschillende organisaties ervaringen opdoe. Ik leer van elke opdracht, van elke onderwijsinstelling, van elk docententeam. Het houdt mij fris, scherp en up-to-date. 

Werkwijze
 
Eenmaal aan de slag met een opdracht, zorg ik met mijn enthousiasme dat ik mensen mee krijg. Ik wil graag op locatie zijn en daar aan de slag gaan, afwisselend overleg voeren met het team en aanwezig zijn om een indruk te krijgen van de instelling. Alleen dan kan ik met een positief kritische houding gezamenlijk werken aan onderwijsverbetering. 

Hoger onderwijs afgestemd op het beroepenveld
 
Hoger onderwijs moet relevant zijn voor het afnemende werkveld. Dat staat bij mij op één. Door mijn ervaring als Human Resources Manager is het vaststellen van de wensen en eisen aan nieuwe werknemers een tweede natuur. Mijn kennis en ervaring van beroepsopleidingen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, zorgen voor een solide vertaalslag. Ik heb daarnaast een netwerk opgebouwd van collega-enthousiastelingen met verschillende specialismen, zodat ik ook grote opdrachten prima kan managen. Waar nodig werk ik samen met anderen op diverse vakgebieden binnen het beroepsonderwijs.

Persoonlijke ontwikkeling 
Jezelf ontwikkelen houdt niet op na afronding van je beroepsopleiding. Ik blijf mijzelf daarom ook ontwikkelen door het volgen van workshops en cursussen. Door de jaren heen heb ik daardoor mooie vaardigheden kunnen toevoegen, mooie bijeenkomsten bijgewoond en mijn horizon verbreed. Een greep om een beeld te geven: – Basiskwalificatie didactische bekwaamheid (BDB) en Basiskwalificatie Examinering (BKE) Hoger Beroepsonderwijs – Masterclass KaosPilot: The Art & Craft of Designing & Facilitating Learning Spaces – Secretaristraining bij NVAO 

Publicatie over Associate degree
 
In het onderwijs werken betekent voor mij dat ik mensen graag een kans op persoonlijke ontwikkeling geef. Daarom deel ik graag mijn kennis en vaardigheden om bij te dragen aan de algemene ontwikkelingen in het onderwijs. Samen met Hans Daale (Leido) heb ik een artikel geschreven over het Associate degree voor het vakblad Thema Hoger Onderwijs. In bijgaande link kun je het artikel lezen:  Thma 2018-2 Zet de Associate degree in de etalage